מגזין הומלס / רכב

Shutterstock

Shutterstock

ליסינג פרטי וליסינג תפעולי - מה זה ולמי זה מיועד?

ליסינג הוא שיטת מימון לרכישת רכב המאפיינת לרוב חברות ובתי עסק המעניקות לעובדיהן רכבי חברה, אך היום כבר נפוצה גם בקרב אוכלוסיות נוספות ופרטיות. מה זה בדיוק אומר, מהם התנאים ולמי זה מיועד? כל הפרטים בכתבה שלפניכם.

יוניון מוטורס 27/11/2019

שיטת הליסינג הפכה נפוצה ופופולארית ביותר בשוק הרכב הישראלי בעשורים האחרונים. רבים מאיתנו נוהגים על רכב ליסינג, בין אם מדובר ברכב שקיבלנו ממקום העבודה או ברכב פרטי שלנו. חברות הליסינג השונות, הציגו לשוק הישראלי אפשרויות אטרקטיביות ביותר, אשר מועדפות על רבים ורבות מהנהגים ובעלי הרכבים בארץ. בראש ובראשונה מפני שמדובר בדרך מימון אטרקטיבית ונוחה.

בתוך עולם הליסינג קיימים כמובן סוגים שונים וקטגוריות נפרדות, שתיים מהן מוכרות לרובנו – ליסינג פרטי וליסינג תפעולי. מה ההבדל בין שתי שיטות שונות אלו ולמי מתאימה יותר כל אחת מהן?

בעלות פרטית ומלאה על הרכב - ליסינג פרטי

ליסינג פרטי (המכונה פעמים רבות גם "ליסינג מימוני") הוא למעשה שיטת מימון אטרקטיבית ביותר המאפשרת ללקוח הפרטי לרכוש רכב משלו, באופן אשר אינו מצריך נטילת הלוואת ענק לצורך מימון מיידי של עשרות ומאות אלפי שקלים (מחירי מרבית הרכבים בארץ). כך, במסגרת שיטת הליסינג הפרטי, הרוכש משלם מקדמה כלשהי עבור הרכב, והיתרה, אשר עשויה פעמים רבות להיות החלק העיקרי של הסכום הכולל, נפרסת לתשלומים לאורך תקופה המוגדרת מראש. בסיומה של תקופה זו, יכול הרוכש לשלם את יתרת הסכום הנדרשת על מנת לרכוש את הרכב באופן "סופי", ולקבל בעלות על הרכב לכל דבר ועניין. או לחילופין, אפשר לשדרג ולהחליף לרכב חדש, ולשנות את התשלומים בהתאם. כלומר, שיטה זו מאפשרת גם למי שאינו יכול או מעוניין לממן רכישה של רכב חדש, לנהוג על רכב שכזה ולשלם את מרבית עלותו בתשלומים פרוסים ונוחים ביותר.

ליסינג תפעולי

לעומת שיטת הליסינג הפרטי, קיימת כמובן האפשרות של ליסינג תפעולי, המאפיינת לרוב חברות ובתי עסק המעניקות לעובדיהן רכבי חברה, אך נפוצה גם בקרב אוכלוסיות נוספות. ההבדל העיקרי בין ליסינג תפעולי לבין ליסינג פרטי הוא, כי במקרה התפעולי, חברת הליסינג אחראית על התחזוקה השוטפת, על ה"תפעול" של הרכב, כך שגם הדאגה הנלווית לצורך לתחזק ולתקן את הרכב יורדת מכתפיו של הנהג עצמו. במקרה של ליסינג תפעולי ניתן להחזיר את הרכב לחברת הליסינג בתום תקופת החכירה ולמעשה להזדכות על יתרת התשלום עבור הרכב (לפחות בחלק מחברות הליסינג), או לשדרג את הרכב לחדש ולהמשיך למעשה בעסקה, הכוללת כזכור את התחזוקה השוטפת הנמצאת באחריות חברת הליסינג עצמה. גם כאן קיימת אפשרות לרכוש את הרכב במלואו בתום תקופת החכירה, לבצע "טרייד אין" עבור רכב חדש יותר, או פשוט לשלם את יתרת הסכום ולרכוש את הרכב.

עבור מי מתאימה כל אחת משיטות הליסינג? ובכן, כפי שציינו, ליסינג תפעולי לרוב מאפיין רכבי חברה וכד', אך אין זה מחויב המציאות – בחברות ליסינג מסוימות גם לקוחות פרטיים יכולים ליהנות מליסינג תפעולי. ליסינג פרטי, לעומת זאת, מתאים יותר למי שמסכים לבצע את התחזוקה השוטפת והתיקונים (במידת הנדרש) בעצמו, או למי שמחפש אחר מסלול מימון אטרקטיבי אשר יאפשר לו לנהוג על רכב חדש ואיכותי.



יוניון מוטורס
המשווקת הרשמית של רכבי TOYOTA בישראל

 

כתבות נוספות

 


עוד בהומלס

דירות ונדל"ן

דירות להשכרה

דרושים

דרושים

רכב

רכב יד שניה

יד שניה

יד שניה