אם אתם עדיין מתלבטים למה צריך מעשנת בשר תופתעו לגלות כי הטעמים המופקים מעישון הם מעולים באיכותם, ייחודיים, ויערבו מאוד לחיך שלכם. חוויה שתרצו לחזור אליה שוב ושוב. אותה חוויה גם לרוב מלווה במפגש חברתי, בחוג המשפחה, חברים ומכרים, סביב הכנת המזון, בזמן הבישול הארוך וההמתנה הדרוכה לאוכל המעושן והטעים שעומד להגיע.
סוגי מעשנות בשר
את הבשר מעשנים במעשנות מיוחדות המיוצרות במיוחד למטרה זאת. ניתן למצוא מעשנות מסוגים שונים, שוכבות ועומדות, כאלו הנבדלות ביניהן בגודל, בצורה, בטכנולוגיה, במפרט ובאלמנטים שונים אחרים. ישנן מעשנות הפועלות על פחמים, על פלט או על חשמל, לכל אחת צורת עבודה שונה. גם החומר ממנו עשויה המעשנה הוא גורם משמעותי בהפקת הטעמים. מעשנת בשר העובדת על פלט או פחמים תפיק טעמים ארומטיים טבעיים מעושנים ותפיק תוצאות צלייה טעימות במיוחד. לאלו מכם שאוהבים טעמים נוספים, אפשר גם להוסיף שבבים בטעמים שונים, כמו יין או וויסקי, ובכך להעצים את הטעם של הבשר המעושן.
רכישה מנצחת
אם אתם נהנים מבשר מעושן והחלטתם כבר לרכוש מעשנת בשר, כדאי לשים לב לתכונות ולמפרט המעשנה. חשוב לבחור במעשנת בשר שעשויה מחומרים איכותיים במיוחד, העמידים בפני תנאי מזג האוויר בחוץ. חשוב גם להקפיד שהרשתות ואביזרי הצלייה או העישון השונים יהיו איכותיים ועמידים בפני החום, כיוון שאופי העבודה במעשנה דורש זמן פעולה ארוך, בחום נמוך ברוב הזמן, אך לעיתים גם בגבוה יותר. מעשנת בשר שתהיה עשויה מחומרים איכותיים תהיה גם קלה יותר לתפעול ולניקוי, וכמובן שתשיג תוצאות צלייה ועישון טובות וטעימות יותר. כאשר אתם מתקרבים לקבלת ההחלטות, מומלץ לבצע את הרכישה של המעשנה אצל משווקים בעלי מוניטין טוב, המספקים שירות ואחריות למוצרים אותם הם משווקים.
התעסקות והפעלה
חלוקת התאים במעשנה, המבנה, ואופי העבודה בה, הם משתנים שכדאי לקחת בחשבון מראש. אם למשל בחרתם במעשנת בשר העובדת על פחמים, בדקו שתא הפחמים נגיש ונוח לטיפול. כך לא תצטרכו לפתוח את התא הראשי ולפגום בתהליך עישון הבשר. במעשנות מסוג זה בדקו שיש גם פתחי כניסת אוויר עם אפשרות לוויסות כדי לשלוט היטב על עוצמת החום והטמפרטורה בזמן העבודה. מד חום המציין עבורכם בכל העת את מידת החום הפנימית בתא העישון, משמעותי גם הוא להשגת תוצאות טובות, אם כי מומלץ לעבוד גם עם בקר טמפרטורה חיצוני כדי לעקוב אחר הטמפרטורה הפנימית של הבשר. כל האלמנטים הללו נועדו לבקרה ועבודה נוחה יותר במשך תהליך העישון והצלייה, על מנת שהבשר שתכינו יהיה במידת העשייה הרצויה והטעימה ביותר.
תוספות בעת הצלייה
עישון מזון הוא תחום רחב מאוד, ניתן לעשן אינספור דברים, החל מבשר, עוף, דגים ועד לירקות ואפילו מאפים וקינוחים. אם תבחרו בשבבי עישון בטעמים, תוכלו לתת ארומה נוספת לבשר. כמובן שניתן להשיג טעמים נוספים טבעיים על ידי הוספה של עשבי תיבול כדוגמת רוזמרין ועלי דפנה, על הפחמים או ליד המזון ישירות. עישון בשר מספק התעסקות מהנה ומיוחדת הצורכת זמן והשקעה, אך הדבר יוסיף לכם רבות לחוויית הכנת האוכל ולהנאה שבאכילתו.