מגזין הומלס

תמונות: אתר ״הרוכב החשמלי״

תמונות: אתר ״הרוכב החשמלי״

מדריך לקניית אופניים חשמליים

המבחר הקיים בשוק, הולך וגדל בקצב מסחרר. אז איך אפשר לקבל החלטה? למה חשוב לשים לב ומה משפיע על המחיר? תשובות לשאלות החשובות והרבה מידע במדריך שלפניכם.

הרוכב החשמלי 11/11/2019

טווח המחירים של האופניים החשמליים בישראל הינו רחב ומגוון. בעוד שבצד האחד של הסקאלה תמצאו אופניים חשמליות זולות שיידרשו מכם סכום של כ-1,000-2,000 שקלים, מרבית האופניים מתומחרות במדרגות גבוהות יותר. על פי רוב, המחיר הסטנדרטי לאופניים חשמליים איכותיים, מתחיל מ-2,500 שקלים ומגיע עד כ-6,000 שקלים.

לאור המבחר הקיים בשוק, שהולך וגדל בקצב מסחרר עם פתיחתן של עוד ועוד חנויות אופניים חשמליים בישראל, מומלץ לקרוא מדריך קנייה לאופניים חשמליים 2020 בטרם אתם מחליטים על הדגם הנכון בעבורכם. כדי להקל עליכם את המשימה, הנה לפניכם קיצור של מדריך הקנייה.

הסוללה – הלב של האופניים החשמליים

הסוללה היא ללא ספק לב ליבם של האופניים החשמליים. היא זו שלמעשה מגדירה בצורה הטובה ביותר את הביצועים של הכלי. רוב הסוללות באופניים החשמליים כיום בישראל הן סוללות בעוצמה של 48 וולט ועם 10-15 אמפר. זאת לצד לא מעט דגמים שמאובזרים עם סוללות של 36 וולט ואמפר אשר נע בסביבות 8-12.

עוצמת הוולט של הסוללה היא זו אשר מכתיבה נתונים כמו מהירות, האצה ואורח חיים. ככל שהיא חזקה יותר, כך האופניים יהיו מהירים יותר, זריזים יותר ואמינים. חשוב בעניין זה לזכור כי החוק בישראל מגביל את המהירות המרבית לאופניים חשמליים על רף מקסימלי של 25 קמ"ש, ומדובר בנתון אותו מסוגלות להגשים גם סוללות בכוח של 38 וולט. עם זאת, כאשר אתם קונים אופניים חשמליים עם סוללת V48, הביצועים הטובים יישארו אתכם לאורך זמן, וגם בכפוף לשימוש תכוף ורכיבה יומיומית.

האמפר מבטא את הקיבולת של הסוללה והוא זה אשר קובע בדרך כלל את מרחק הנסיעה המקסימלי אותו תוכלו לרכב בין ההטענות. בתנאי מעבדה, אופניים חשמליים עם 10 אמפר מסוגלים לגמוע מרחק של כ-20 ק"מ, ואילו אופניים חשמליים עם 20 אמפר יכולים להסיע אתכם לטווחים של עד 40 ק"מ. כמובן שהנתונים בשטח שונים ותלויים בפרמטרים כמו משקל הרוכב, טופוגרפיה, איכות הדרך, אוויר בצמיגי הגלגלים, דיווש ועוד.

מדריך קנייה לאופניים חשמליים – פרמטרים נוספים

לאחר שקיבלתם החלטה בדבר הסוללה הנכונה בעבורכם, מדריך קניית האופניים החשמליים שלנו ממשיך לפרמטרים נוספים. לדוגמה, משקל האופניים וגזרת השלדה. ככל שאתם מתכננים להרים את האופניים לעתים קרובות (בעקבות, למשל, מגורים בקומה גבוהה ללא מעלית), רצוי לחפש אופניים חשמליים קלים. זכרו בעניין זה כי משקלם הממוצע והסטנדרטי של מרבית האופניים החשמליים בישראל הוא כ-25 ק"ג. כמו כן, רוכבים נמוכים, ובדרך כלל רוכבות נמוכות, יעדיפו אופניים עם שלדה בגזרה עגולה, אשר מקלה מאד על העלייה והירידה מהכלי.

משתנה נוסף שנכנס למשוואה הוא הגלגלים והחישורים. בשנים האחרונות אנו רואים עלייה עקבית בטרנד של האופניים החשמליים עם הגלגלים העבים. אופניים אלה, אשר יוצרו במקור עבור נסיעה בתנאי שטח מאתגרים של שלג וחול, תופסים פופולריות הולכת וגוברת בישראל. היתרון הבולט (תרתי משמע) שלהם טמון ביציבות שהם מקנים לרוכב, במהירות הנסיעה ובמראה האלגנטי. בעוד שגלגלי אופניים חשמליים "רגילים" הם בדרך כלל בעובי של 2.25 אינצ', אופניים חשמליים עם גלגלים עבים מציגים עוביים של עד 4 אינצ' (ולעתים אף יותר).

לאופניים מסוג זה שני חסרונות עיקריים. ראשית, הם אינם כה גמישים ופשוטים מבחינת הקיפול, כך שלעתים קרובות יהיה קשה להעמיס אותם בתא המטען של הרכב, בעיקר עם ציוד נוסף. שנית, לאור עוביו של הגלגל, הסיכוי שלכם לסבול מפנצ'ר הוא גדול יותר.

בחירות נוספות שתצטרכו לקבל קשורות למרכיבים כמו סוג הבלמים באופניים. כיום, רוב האופניים החשמליים מאובזרים בשני הגלגלים עם בלמי דיסק, אך ישנם גם בלמים הידרואליים הנחשבים לאיכותיים יותר. כמו כן, אם תרצו להשקיע, תוכלו גם לבחור באופניים עם צג דיגיטלי במקום צג אנלוגי, וכמובן שכדאי להשאיר קצת תקציב לאביזרים: קסדה, שרשרת ביטחון, מגנים, פנסים, מחזיק לטלפון סלולרי, מראות אחוריות, מושב נוסעים נוסף ועוד.

לסיכום, התאימו את האופניים לצרכים שלכם

מובן שאי אפשר לכתוב מדריך קנייה לאופניים חשמליים שיתאים לכל רוכב או רוכבת. הצרכים המשתנים והמטרות הנבדלות הם אלה שבסופו של דבר יכריעו את הכף לכאן או לכאן. זאת כמובן לצד שאלת התקציב. אולם לפני שנסיים נזכיר גם כי מדריך קנייה של אופניים חשמליים הוא גם מדריך לבחירת חנות אופניים.

האופניים החשמליים שתקנו עומדים לשרת אתכם ברמה יומיומית/שבועית. מדובר במוצר הדורש באופן תדיר תיקונים שונים. החל מחיזוקים (כמו מתיחת בלמים), דרך פנצ'רים, וכלה בבעיות חשמל, אובדן מפתחות, כידון רועד, שבר בשלדה, שבר בצג, סוללה לא נטענת ועוד. היות שכדאי תמיד לקבל את השירותים הללו בחנות שבה קניתם, שכן שם תקבלו תמיד יחס אישי המבוסס על היכרותכם כלקוח חוזר, רצוי לבחור היטב את החנות בה אתם קונים. זכרו כי תזדקקו לחנות ולצוות גם ביום שאחרי.

שתהיה לכם רכיבה בטוחה!



הרוכב החשמלי
אינדקס האופניים החשמליים של ישראל, חנויות, יבואנים ובעיקר - כל המידע שצריך כדי לדעת איך לבחור את האופניים החשמליים המתאימים לכל אחת ואחד.

 

כתבות נוספות

Error Category

 


עוד בהומלס

דירות ונדל"ן

דירות להשכרה

דרושים

דרושים

רכב

רכב יד שניה

יד שניה

יד שניה