1. קירות חיים
קירות קירות חיים
קירות ירוקים, או גינה ורטיקלית, הם אולי חלק מהמגמה הירוקה הכללית בעולם, אבל הם יוצאי דופן ביישום שלהם. לא מדובר על שזירת עציצים כאלה ואחרים ברחבי החלל המשרדי, אלא בקירות ירוקים הבנויים מצמחים טבעיים, אמיתיים, השתולים לאורך ורוחב כל הקיר.
הקירות הירוקים מספקים מענה לסביבה ירוקה ואקולוגית בחיים האורבניים. הם מוסיפים צבע וחיות לכל חלל ואף מסייעים לשמירת האקוסטיקה. אך מעל הכל, קירות ירוקים עוזרים לנו להכניס, באמת אבל, את הטבע למשרד. מעבר לכך שהם תורמים מאוד גם לעיצוב הכללי וההרגשה הרעננה לאורך כל השנה.
למי זה מתאים?
לכולם, כולם צריכים אוויר חדש ומתחדש. במיוחד במקומות שבהם יש הרבה אנשים, מקומות דחוסים, ללא חלונות לטבע, אך הם מתאימים לכל חלל שהוא. פתרונות התחזוקה של הקירות הירוקים מאוד מתקדמים. ישנם קירות ללא צורך בהשקיה בכלל, וישנם כאלה הנבנים עם מערכות השקיה חכמות אוטומטיות, כך שבאמת אין סיבה שלא להכניס את הירוק-ירוק הזה לכל משרד, גם אם המשרד שלכם וגם אם המשרד בהשכרה.
2. צבע מוביל
משרד אדום משרד צהוב
נכון, לרוב משרדים המעוצבים בצבע מוביל, נוטים לכיוון עיצובי מודרני, אולי אף פלסטי, מתכתי. אך אין זה אומר שהתחושה במשרד תהיה קרה או מרוחקת. זה תלוי כמובן בשאר האלמנטים בחלל ובשילוב ביניהם וכן הלאה.
למי זה מתאים?
חובבי סגנון העיצוב המודרני, חללים פונקציונאלים - ארונות ורהיטים צבועים בצבעים עזים, עשויים לרוב מחומרים עמידים וקלים לניקוי, בניגוד, למשל, לרהיטים מעץ, אריגים וחומרים טבעיים אחרים, שסופחים יותר בקלות כתמים.
3. משפטי השראה
השראה השראה 2
לפעמים גם מילים שוות אלף תמונות ;-) משפטי ההשראה כטרנד עיצובי, וטקסט בכלל, דורשים יד אומן מאחר וההשפעה שלהם עלינו היא לא רק בגלל המשמעות של הטקסט עצמו, אלא גם בזכות האופן שבו הטקסט מעוצב והאופן שבו מעוצב כל החלל שסביבו.
אבל גם בלי האפקט המושלם של טקסט שמטופל ביד אומן-מעצב, אנחנו ממליצים בחום לכתוב, להדפיס ולתלות את משפטי ההשראה שלכם, גם על פתק, גם בתוך מסגרת של תמונה, משפטי ההשראה גורמים ללב שלנו לחייך וזה חשוב גם או בעיקר באמצע יום עבודה.
למי זה מתאים?
לכל אחד יש טקטסים שמדברים אליו. אם כבר להדפיס אותם ולתלות, השאלה היא רק באיזה גודל. נכון, קיר שלם כתוב במשפט או מילה מעוררי השראה, לא מתאים לכל סגנון של משרד, אך זה בעיקר קשור לאופי של בעל העסק ולא לאי ההתאמה של הסגנון העיצובי עצמו לאיזשהו תחום או מקצוע.
4. חללים מולטי-פונקציונליים
כשמדובר על חללים רב שימושיים, הכוונה היא למשל לפינות עבודה שהן גם: פינות מנוחה, או פינת אוכל, פינת קריאה וכן הלאה. דוגמאות כאלה אפשר לראות בשפע בחללי העבודה המשותפים ובחברות, בעיקר אמריקאיות, גדולות ומפנקות שהבינו שעדיף ליצור סביבות עבודה אלטרנטיביות עבור העובדים, זה שומר עליהם ערניים, יצירתיים, מתחדשים וכן, גם נחים, אבל זה בסדר. ממש בסדר.
למי זה מתאים?
מתחמי עבודה משותפים, עובדים צעירים, מדור ה-Y וה-Z, ארגונים שהבינו שמנוחה היא חלק מהעבודה, חברות שאוהבות לחשוב מחוץ לקופסא.
5. מינימליזם
טרנד המינימליזם הוא גל שסוחף איתו הרבה מאוד אנשים ברחבי העולם. הוא קיבל במה בעיקר סביב הדיון על תרבות הצריכה המופרזת, ויש לו פנים שונות. באופנה, בעיצוב הבית, בתחום העיצוב התעשייתי, בכל מקום שהמינימליזם מגיע אליו הוא לובש צורה שונה אך הבסיס הוא אותו הבסיס: ״פחות זה יותר״.
״פחות״ זה אומר ללא חפצים מיותרים ובטח שלא מוצגים לראווה אלא אם כבר - מסודרים בארונות ובמקומות אחסון. הקו העיצובי והרעיוני, הוא שמירה על בסיס נקי, מסודר מאוד, פרקטי, תכליתי, ללא מותרות. יש בסגנון העיצוב הזה אסתטיקה רבה אך היא מאוד… מינימליסטית. מינימליסטי אין פירושו ריק וקר, מינימליסטי יכול להיות חם ולבחור בצבעים מרגיעים או מעוררים. עיקר הרעיון הוא השקט, הניקיון, הסדר ומיעוט הפריטים.
למי זה מתאים?
בעיקר לבעלי עסקים שזקוקים ל״שקט בעיניים״. מתאים גם לאנשים או לסביבה שזקוקה לשקט מהסחות, לבעלי הפרעות קשב, לבעלי מקצוע הזקוקים לריכוז ודיוק רב, כמו למשל משרד רו״ח. גם מרפאות רבות למיניהן, קונבנציונאליות ואלטרנטיביות, מעוצבות או לכל הפחות מסודרות בצורה מינימליסטית, על מנת לא ליצור עומס רגשי עבור המטופלים.