מדוע כדאי לשטוף פירות לפני האכילה?
החקלאות המודרנית עושה שימוש בכלים רבים כדי לוודא שתוצרת טרייה תהיה זמינה בכל עונות השנה. השימוש בהשקיה באמצעות טפטפות, גיזום נכון, ניצול מיטבי של השטח, ושתילת זנים איכותיים הובילו לכך שפירות וירקות מגוונים - זמינים לכולם. לצד כל היתרונות שהמודרניזציה של החקלאות הסבה, היא גם הגבירה את השימוש בחומרים אשר עלולה להיות להם השפעה רעה על הבריאות שלנו. על מנת למנוע פגיעה של מזיקים בגידולים, החקלאים עושים שימוש בקוטלי מזיקים מסוגים רבים, המשתנים על פי סוג הגידול. קוטלי המזיקים, בנוסף ללכלוך ולחיידקים הנצמדים לקליפת הפירות, הם הסיבות העיקריות לכך שכדאי לשטוף פירות לפני האכילה.
מהם הפירות שחייבים לשטוף לפני שאוכלים?
קיים מגוון עצום של פירות שכדאי מאוד לשטוף לפני צריכה. על פניו, אין כמעט פרי שלא רצוי מאוד לשטוף. עם זאת, אין צורך גם ברחצה מוגזמת, ושימוש בייתי בסבון ייעודי לרחצת פירות יעשה את העבודה. הפירות שחייבים לשטוף לפני שאוכלים כוללים בין השאר:
- אבוקדו: אבוקדו הוא פרי אשר אין שום דרך בה צורכים את הקליפה שלו. עם זאת, כדאי מאוד לשטוף את האבוקדו, מאחר וחיידקים אשר נמצאים על הקליפה מוחדרים לבשר הפרי כאשר חותכים את הקליפה בסכין. מאחר ולרוב צורכים אבוקדו במשך זמן רב יחסית, יש חשיבות לרחצה שלו כדי למנוע ריבוי של חיידקים בבשר הפרי.
- לימון: החמיצות של הלימון גורמת לרבים לחשוב שהוא למעשה חסין מפני מזהמים. עם זאת, עדיין כדאי מאוד לשטוף את הלימון, מסיבות דומות לאלו של האבוקדו.
- תפוחים: תפוחים ואגסים דורשים שטיפה לפני הצריכה. בגידול תפוחים, נעשה שימוש בחומרי הדברה שונים, אשר נועדו להגן על הפרי מהמוני המזיקים והחרקים הקיימים באזורנו. לכן, רצוי מאוד לשטוף את התפוח לפני הצריכה, גם אם בכוונתכם לקלף את הפרי.
- תותים: התותים מגודלים לרוב בקרבה לאדמה. הקרבה לאדמה הופכת את פרי התות למפתה ביותר עבור מזיקים שונים, ודורשת שימוש אגרסיבי יחסית בחומרי הדברה וריסוסים. לכן, כדאי מאוד לשטוף אותם לפני הצריכה. שטיפה של התותים לא תפגע במרקם של הפרי ויתכן שאפילו תשמור עליו לאורך זמן רב יותר. אין כל צורך להשרות אותו במים זמן ממושך.
ניתן לקנות פירות שטופים ארוזים ומוכנים לאכילה
כאמור, אכילת פירות היא הרגל בריא וכדאי. תחליף לשטיפתם יכול להיות קנייה של פירות ארוזים ומוכנים לאכילה. פירות אלו, בין אם מדובר על פלחי תפוח מקולפים, תפוזים או פרי אחר, אינם דורשים שטיפה, וניתנים לאכילה באופן מידי, בלי שצריך להתחיל במסע חיפושים אחרי ברז מים קרוב.