קרפצ'יו סלק
קרפצ'יו משמעותו פרוסות דקיקות המוגשות לרוב כמנה ראשונה. הסלק מתאים למנת קרפצ'יו ככפפה ליד
להכנת המנה: נשלוק שני סלקים במים עם קליפתם במשך עשרים דקות. לאחר מכן נקלוף אותם, ונפרוס לפרוסות דקות מאוד באמצעות סכין חדה או מנדולינה. את הפרוסות נסדר בצורה מעגלית בצלחת הגשה (מומלץ להתחיל בעיגול החיצוני הגדול ולהמשיך במעגלים כלפי פנים הצלחת עד לאמצע כדי לקבל פרזנטציה יפיפייה).
לאחר מכן נזלוף מעט שמן זית, חומץ בלסמי וסילאן ונפזר מלח ופלפל. ניתן להגיש את המנה כך, או לשדרגה באמצעות הוספת כדורי מוצרלה קטנים מעל, או פיזור קוביות קטנות של גבינה בולגרית וגרעינים או אגוזי מלך קצוצים. כמו כן אפשר גם להוסיף עלי רוקט או כמה עלי בזיליקום לעיטור המנה הצבעונית והיפהפייה לפתיחת הארוחה.
מופלטה מדפי אורז
דפי אורז דקים נכנסו לחיינו כטרנד אדיר והם מוצלחים בהחלפת מרכיבים שונים המכילים גלוטן. ניתן להשתמש בדפי אורז להכנת בורקסים במילויים שונים, ניתן לגלגל אותם עם ירקות שונים ואפילו למלא אותם בבשר. מגוון האפשרויות הוא רחב ביותר, וכאן בחרנו להשתמש בדפי האורז לצורך הכנת מופלטה מתקתקה אשר תוגש לשולחן החג כקינוח מפנק.
להכנת המופלטה: נערבב בצלחת עמוקה ורחבה מים פושרים או חלב, ביצה וסילאן. כל מופלטה תורכב משלושה דפי אורז, שיונחו זה על גבי זה לאחר שנטבלו למספר שניות בקערה. נטבול את הדף הראשון ונניח במחבת עם מעט שמן חם, לאחר מכן נטבול את הדף השני ונניח מעל הדף הראשון ונהפוך אותה כדי שתטגן משני הצדדים. נסיים עם הדף השלישי באותה דרך. ושוב נטגן אותה ונהפוך עד שהיא תהיה מוכנה ותקבל גוון זהבהב. ניתן להגישה עם תוספות שונות כגון: חמאה ודבש, ריבות שונות, ממרחי לוטוס או שוקולד למיניהן ועוד. לאחר מכן, גלגלו את המופלטות, הניחו בצלחת הגשה יפה והגישו לאורחים.
כנאפה מושחת ללא גלוטן
עוד קינוח מפנק וטעים במיוחד הוא כנאפה. מנה מתוקה מטוגנת עם גבינה נמסה, אטריות קדאיף וסירופ סוכר חם וריחני שנמזג מלמעלה. מנה מושחתת, מוגשת חמה ומתאימה לסיום כל ארוחה או אפילו כתוספת לצד משקה חם.
להכנת הכנאפה ללא גלוטן, נחליף את אטריות הקדאיף באטריות אורז דקיקות שיוכלו לשמש באותה הדרך בדיוק. נחלוט את האטריות בקערת מים רותחים לכמה שניות, נוציא אותן ונסנן את כל המים. נמיס חמאה במחבת או במיקרוגל, נשפוך אותה על האטריות ואליהם נוסיף אבקת סוכר. נערבב הכל היטב כך שכל האטריות יהיו מכוסות בחמאה מכל הכיוונים.
נסדר במחבת חמה חצי מכמות האטריות ונהדק עד כמה שניתן. מעליהן נפזר גבינת ריקוטה וגבינת עיזים למריחה. הקפידו לפזר את הגבינות באופן כזה שישארו לכם מעט שוליים של אטריות ללא גבינה, כדי למנוע את זליגתן של הגבינות הנמסות.. לסיום נסדר את יתרת האטריות ונהדק היטב את שכבות האטריות זו לזו. נטגן את הכנאפה עד שהתחתית תקבל צבע שחום יפה ואז נהפוך. נטגן את הצד השני עד שנקבל אותו צבע גם בצד זה.
נכין בנפרד סירופ סוכר המורכב ממים, סוכר וכמה טיפות מי ורדים, נרתיח ונבשל כמה דקות עד שהסוכר יימס לחלוטין במים (אין צורך בבישול ארוך). את הכנאפה המוכנה נניח על צלחת הגשה גדולה, ונמזוג מעליה את סירופ הסוכר. אפשר לפזר גם שברי פיסטוקים קלויים מעל לקישוט.
לסיכום, כיום הרשת היא כר נרחב לחיפוש מתכונים מסוגים שונים, שיתאימו לכל דרגת קושי ולכל העדפה קולינרית ייחודית. ניתן לשנות כמעט כל מנה כך שתתאים לאלו מכם הנמנעים מגלוטן. לעיתים המנות החלופיות יוצאות מוצלחות מאד, כך שניתן לאמצן גם אם אינכם נמנעים מגלוטן כלל.