מגזין הומלס

אל תסתכלו בבלינצ'ס אלא במה שיש בו

אל תסתכלו בבלינצ'ס אלא במה שיש בו

הבלינצ'ס עצמו הוא מאכל פשוט למדי המכיל מספר מרכיבים בסיסיים: קמח, חלב, סוכר, ביצים, אבקת אפייה ושמן. יחד עם זאת מדובר במאכל אותו אוהבים רבים ברחבי העולם. אם כן, מהו הקסם המופלא של הבלינצ'ס? ובכן, זהו המילוי כמובן. טעמו הבסיסי של המאכל מספק מצע מושלם למגוון מילויים מלוחים ומתוקים כאחד. הנה מספר סוגי מילויים לבלינצ'סים שהופכים את השלם גדול מסך חלקיו.

17/06/2021
צרכנות

 

מתחילים מהבסיס 

לפני נפרט את שלל המילויים הנהדרים שאפשר לשלב בתוך המאכל נתחיל ממתכון בלינצ'ס בסיסי שבו תוכלו להשתמש בכל עת. מדובר במתכון כל־כך פשוט שתוכלו אפילו לשנן אותו בעל־פה לפעמים הבאות. כך תכינו את המאכל המפורסם והאהוב הזה:

מתחילים מערבוב של חלב וקמח בקערה. מוסיפים ביצים, סוכר, שמן ומעט מלח. מערבבים את כל המרכיבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים במעט חמאה. באמצעות מצקת יוצקים מעט בלילה לתוך המחבת ומפזרים בצורה שווה באמצעות סיבוב המחבת. כאשר הדפנות מזהיבות הופכים את הבלינצ'ס ומוסיפים לטגן במשך כדקה. זהו, עכשיו יש לכם את הבסיס המושלם. להכנת בלינצ'ס מלוח פשוט מוותרים על הסוכר.

 

מילוי גבינה מתוקה

 זהו ככל הנראה אחד המילויים המפורסמים ביותר עבור הבלינצ'ס המתוק. ניתן למצוא מגוון מתכונים נהדרים למילוי הגבינה המתוקה, אך כאן בחרנו להביא בפניכם שתי גרסאות על־זמניות, האחת עם גבינה בעלת ניחוח לימוני והשנייה המשלבת צימוקים מתקתקים.

למלית הגבינה הלימונית מערבבים יחד גבינה לבנה עשירה, סוכר וניל, אבקת אינסטנט פודינג וניל וגרידת קליפת לימון. למילוי הבלינצ'ס מניחים כף מלית גדושה במרכז ומגלגלים. לתוספת טעם אפשר לשלב גם קוביות של פירות כמו: תותים, בננות, תפוחים ועוד.

למלית הגבינה והצימוקים מערבבים יחד גבינת כנען, סוכר וניל, אבקת אינסטנט פודינג וניל וצימוקים. ממלאים את הבלינצ'ס באותו אופן כפי שרשום במלית הלימונית.

 

מילוי תפוחי אדמה וכרוב כבוש 

אם אתם מחפשים דווקא מילוי לבלינצ'ס מלוח תמצאו בלי בעיה שלל אפשרויות. כאן יש לנו אווירה מזרח־אירופאית המשלבת תפוחי אדמה וכרוב כבוש. יחד יוצרים כל המרכיבים מנה עיקרית של ממש שתשביע אתכם כמו שצריך. כך תכינו את המלית:

בסיר בינוני שמים קוביות תפוחי אדמה, מוסיפים מלח ומכסים במים קרים. מביאים את המים לכדי רתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים את תפוחי האדמה במשך כרבע שעה עד שהם מתרככים לגמרי. במחבת בינוני ממיסים חמאה ומטגנים בצל קצוץ על אש בינונית עד להזהבה.

מסננים את תפוחי האדמה ומועכים למחית. מוסיפים את הבצלים המטוגנים ומערבבים. מוסיפים למחבת הריקה את הכרוב הכבוש ומערבבים מעל לאש גבוהה עד שהוא מתחמם היטב. את הכרוב החם מוסיפים למחית תפוחי האדמה ומתבלים בפלפל, קימל, פפריקה ומלח לפי הטעם. למילוי הבלינצ'סים יוצקים במרכז כל עלה בלינצ'ס את המחית, מקפלים את השוליים הצדדיים על גבי המלית ומגלגלים לגלילים.

 

מילוי פנקוטה ודבש 

המילוי הבא הוא עליית מדרגה משמעותית בגזרת המילויים המתוקים. אין כל רע חלילה במילוי הפשוט ביותר, אך אם מתחשק לכם ליצור קצת יותר רושם בעיני המשפחה והאורחים זו דרך מצוינת לעשות זאת. הפנקוטה מביאה לבלינצ'ס טעמים איטלקיים משובחים והדבש יוצר סיומת מתוקה אך מרעננת. כך תכינו את המילוי:

להכנת הפנקוטה מחממים בסיר בינוני שמנת מתוקה, סוכר, תכולה של מקל וניל, פולי קפה, גרידת קליפת לימון ואבקת סוכר. מביאים את תכולת הסיר לסף רתיחה. ברגע שהשמנת מתחילה לבעבע יש להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל במשך כשלושת רבעי שעה. בסיום, מסננים ומקררים היטב.

ממיסים ג'לטין במים פושרים ומערבבים יחד עם תערובת השמנת המצוננת. למילוי הבלינצ'סים שמים כפית פנקוטה בקצה ומגלגלים. לפני ההגשה בוזקים מעל אבקת סוכר ומזלפים דבש.

 

תפוחי עץ ובננות 

אם אתם משוגעים על פירות יש לכם כאן הזדמנות נהדרת לשלב את האהבה שלכם עם הבלינצ'ס האוורירי. על פניו המילוי נשמע פשוט בטעמו, אך ברגע שתציצו במתכון תגלו שלא כך הדבר. הנה הוא לפניכם:

בסיר קטן מניחים קוביות תפוחים, סוכר, שמן, אגוזי פקאן קצוצים ואבקת קינמון. מביאים את התערובת לרתיחה וממשיכים לבשל במשך כרבע שעה עד להתרככות התפוחים. מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים קמח ומערבבים. את המלית מניחים על גבי הבלינצ'ס, מקפלים לחצי ואחר כך לרבע, כך שמתקבל משולש. לסיום, מניחים פרוסות בננה ואת המלית על גבי הבלינצ'ס ונהנים מכל ביס.

 

 




 

כתבות נוספות


איזה קמין אתם מעדיפים?
בשנים האחרונות הקמינים נכנסים ליותר ויותר בתים. אנשים מעריכים את החום הנעים, את האפקט הבריאותי, את העוצמה החזקה וכמובן את הנראות המרשימה, כך שגם אנשים שיש להם בבית מזגן בוחרים להכניס הביתה קמין, פשוט כי מדובר בחוויה ובאיכות לגמרי שונה. עם זאת, לצד ההסכמה שהולכת ותופסת תאוצה שלקמינים אין מתחרים, עדיי...



הדרכון הפורטוגלי במקום 2 בדירוג הדרכונים העולמי
גם דרכונים מקבלים דירוג משלהם מדי שנה, בהתאם לשאלה לכמה מדינות הם מאפשרים להיכנס ובאילו מדינות ניתן לבקר ללא ויזה. הדרכון הפורטוגלי, חביב הישראלים, מדורג בסולם זה במקום השני והמכובד.



אירוח בסטייל: ספות פינתיות נפתחות
נדמה שאנחנו, הישראלים, ממש אוהבים לארח. בחגים, בסופי השבוע וגם בלי סיבה מיוחדת, אנחנו אוהבים להזמין את החברים ואת בני המשפחה, ולא רק לארוחת ערב דשנה אלא לביקור ממושך שכולל לינה של לילה או שניים. למצבים הללו בדיוק אנחנו זקוקים לפתרון טוב לאירוח נוח ומפנק, ואם אפשר לשלב גם סטייל ויוקרה, הרי זה משובח. ...


 


עוד בהומלס

דירות ונדל"ן

דירות להשכרה

דרושים

דרושים

רכב

רכב יד שניה

יד שניה

יד שניה

 


עוד במגזין

נדל"ן

רכב

חיות מחמד

יד שנייה

דרושים

זירת המומחים

Lifestyle