הבלילה המושלמת
לפני שניגשים בכלל לתוספות המרגשות, בואו נדבר על הבלילה. קודם כל, כדי שייצאו הפנקייקים האווריריים דמויי הענן שאנו כה אוהבים, נקפיד להשתמש במוצרים איכותיים. זה אומר שכדאי להשתמש בחמאה בכמות נדיבה, כדאי להחליף את תמצית הווניל התעשייתית בתמצית טהורה. אם בא לכם פנקייק נפוח וקצת מושחת הוסיפו שמנת מתוקה או ריוויון ישירות לבלילה.
ניתן כמובן גם לשדרג עם תוספות ישירות בפנים. בין התוספות הקלסיות יש כמובן שוקולד צ'יפס או שוקולד מגורר, בננות חתוכות שיוצאות חמות ונימוחות לאחר הטיגון ואם בא לכם בכלל ליצור אחד שילדים ישתגעו עליו- הוסיפו שוקולד למריחה ישירות לתוך התערובת.
הגרסה המלוחה
באופן מפתיע, יש לא מעט אנשים שרוצים דווקא לאכול פנקייק על טהרת המלוח. קודם כל, נמליץ במקרה כזה שלא לשים סוכר בתוך התערובת כדי לשמור על טעם ניטרלי ממש כפי שנעשה אם נכין מתכון לקרפ. מבחינת התוספות, יש לנו הצעות לשדרוגים מרהיבים. אפשר להוסיף ישירות בשלב ההכנה גבינות לתוכו, ניתן לשלב כל סוג שאתם אוהבים כמו צפתית, גבינת עזים, מוצרלה ועוד. הוסיפו שום, עירית, גרידת לימון ובזיליקום כדי ליהנות מגרסה מתוחכמת יותר.
כתוספת אפשר להכין רוטב שמנת פטריות משגע, או להגיש בצורה מינימליסטית יותר לצד קרם פרש. אם בא לכם להשקיע, הוסיפו בצד חתיכות סלמון מעושנות, תרד צלוי או כל תוספת אחרת שתקפיץ את ארוחת הבוקר שלכם.
סירופים משגעים
כשחושבים על הפנקייק הקלסי שאכלנו בילדות תמיד ניזכר בשני בקבוקי הסירופ בטעמי מייפל ושוקולד שעיטרו את השולחן. דווקא בהיבט הרטבים ניתן קצת להשתגע ולצאת מהקופסה עם תוספות מושחתות. נמליץ לכם שלא לחשוש ולנסות כל פעם תוספות רטבים חדשים המבוססים על הטעמים האהובים עליכם, תאמינו לנו שלא תתחרטו. אפשר להכין קרם אוראו, עם שימוש בעוגיות המפורסמות ושמנת מתוקה.
את הקרם המשגע פשוט הזליפו מעל ביחד עם תותים, בננות או כל פרי מועדף אחר. תוספת ידועה שאפשר לשדרג, היא הקצפת. במקום להשתמש בקצפת קנויה הכינו את הגרסה הביתית וקבלו פנקייקים שאי אפשר להפסיק לאכול.
אפשר אפילו להוסיף לקצפת אגוזים, פיסטוקים, תותים, וסירופ שוקולד. אם בא לכם לפנק את יקיריכם בגרסה מעודנת, הכינו קרם מסקרפונה ופזרו מעל שפע פירות יער כמו פטל ואוכמניות. אפשר להתפרע גם עם רטבים כמו רוטב קפה בהכנה ביתית או רוטב קרמל לימון. אם אין לכם הרבה זמן להשקיע, גם המסת שוקולד איכותי עם שמנת או חמאה תמיד תעשה את העבודה ותוסיף טעמים נהדרים.
הבריאים
אם אתם רוצים לאכול קינוח ועדיין לשמור על אורח חיים בריא- יש מגוון אופציות גם בשבילכם. כבר בשלב הבלילה, ניתן להחליף את הסוכר הלבן בדמררה, סוכר קנים, סילאן או דבש. ממתיקים אלו יהפכו את המנה לבריאה יותר. במקום שמנת מתוקה או חמאה אפשר להוסיף גביע יוגורט לתערובת וליהנות ממנה בעלת ערך קלורי נמוך יותר.
אפשר כמובן להיות ממש מקפידים ובכלל להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא, כוסמין או קוואקר. מבחינת תוספות, כדי ליצור גרסה בריאה לקינוח הנודע השתמשו במגוון פירות. תוכלו לבחור בפירות יער שמשתלבים נהדר עם המנה ונחשבים למזון על. ניתן להשתמש בתוספת דבש, סילאן, מייפל טבעי ואפילו טחינה גולמית. פזרו אגוזים ופיסטוקים מעל כדי לתת חגיגיות למנה.
אם בא לכם להשקיע, אפשר כמובן לצלות בננות, אפרסקים, תפוחים ועוד מגוון פירות לבחירתכם.
האפויים
גרסה ייחודית למאכל הידוע ניתן למצוא בגרסה האפויה. פשוט הכינו תערובת קלסית, פזרו אותה על תבנית בצורה אחידה, הוסיפו תוספות לבחירתכם ותנו לתנור לעשות את העבודה על חום 180 מעלות. בצורה זו, יוצאים הפנקייקים קראנצ'יים יותר, דמויי עוגה או עוגיות. היתרון הוא שניתן להוסיף מגוון תוספות שונות. שיהיה בתיאבון!