הכירו את עצמכם טוב יותר – בהנחה שהמערכת החיסונית של רובנו יודעת לעבוד היטב בעצמה, מה שיותר לנו לעשות הוא בד"כ לא להפריע, להקשות וליצור לה מכשולים בדרך. לכן, הטיפ הראשון שלנו אליכם, בייחוד לתקופת הקורונה שסיפקה לנו, גם בלי שרצינו, המון זמן פנוי (סליחה מכל ההורים העסוקים שאצלם המצב הפוך) היא להכיר את עצמכם טוב יותר, מבחינה פיזית ונפשית הנה כמה שאלות להתחיל איתן:
- מה גורם לנו לעייפות הרבה ביותר?
- איזו שעה ביום היא הכי קריטית עבורנו?
- האם יש תופעות בריאותיות קלות שעד כה הזנחנו (החל מעור יבש ועד לכאבי ראש בזמנים מסוימים)?
- האם יש נטיות גנטיות שכדאי לנו לקחת בחשבון (למשל, במשפחה שבה ידוע שיש נטייה להופעת כולסטרול גבוה מגיל מסוים)?
כל התופעות הללו יכולות להעיד על חוסר איזון, גם אם ברמה נמוכה, שמשפיע בתורו על המערכת החיסונית.
הימנעו מסטרס – אם מישהו אי פעם יערוך תחרות בין התופעות המדאיגות בעולם המערבי, לצד ההשמנה, אורך החיים היושבני וכד’, אין ספק שהסטרס יתפוס מקום של כבוד. הסטרס הוא בגדול לחץ, אולם ברמה הפיזית יותר, מדובר על מצב בו הגוף בד"כ מפריש חומרים שונים כדי להתמודד עם איום פוטנציאלי. אותם חומרים יכולים להגביר את קצב פעימות הלב או להזרים דם רב יותר למוח ועוד, ואף לגרום לכך שאנרגיה נחוצה נמנעת ממערכות חיוניות אחרות. היות והמערכת החיסונית שלנו זקוקה לגוף מאוזן ואף פועלת כדי לשמור על איזון זה, הימנעות מסטרס יכולה לסייע לה רבות.
שימרו על העור – כשחושבים על מערכת החיסון, לרוב חושבים על נוגדנים, הורמונים וכד’, אולם רבים אינם מודעים לעובדה שהעור שלנו ולמעשה, השכבה העליונה של כל גופנו היא חלק בלתי נפרד וחיוני למערכת החיסון. לכן, עור סדוק, עיניים יבשות ושאר "פגמים" קטנים בגבול ההגנה הזה יכול להחליש את המערכת החיסונית. לכן, שמרו על העור שלכם, טפחו אותו עם צריך, דאגו כמובן לשתות מים, למרוח קרם לחות ועוד.
אורח חיים בריא- מומחי חברת הרבלייף מציינים מספר צעדים חשובים לשמירה על אורח חיים בריא, בניהם ארוחת בוקר עשירה ואיכותית, שתייה מרובה של מים, הקפדה על שילוב כמה שיותר פירות וירקות בתזונה היומית שלכם לאורך כל היום וכמובן – פעילות גופנית. כל אלו מסייעים לתחושת עוררות, עירנות, מצב רוח טוב ותורמים רבות למערכת החיסון המשמשת כ"כיפת ברזל" לבריאותכם.