מגזין הומלס

כך תכינו קפה שהוא ממש יצירת מופת

כך תכינו קפה שהוא ממש יצירת מופת

קפה הוא אחד המשקאות הפופולאריים ביותר בעולם, וככזה, קיימות לא מעט דרכים להכין אותו – חלקן מוצלחות יותר וחלקן פחות.

24/06/2020
צרכנות

איך מכינים קפה טוב, בדיוק כמו זה שרואים בפרסומות או בבתי קפה? לפניכם כמה כללים פשוטים ובסיסיים, שאם תלכו על פיהם, תזכו ללגום קפה שהוא לא פחות מיצירת מופת.

קפה איכותי מתחיל באחסון נכון

לפני שניגש לתהליך הכנת הקפה עצמו, חשוב מאוד לגעת בעניין האחסון שלו. קפה הוא אנטי-אוקסידנט, כלומר – נוגד חמצון, והוא נוטה להתחמצן כאשר הוא בא במגע עם אור ואוויר. מסיבה זו, חשוב מאוד לאחסן את פולי הקפה במיכל אטום וסגור, כאשר האופציה המועדפת ביותר היא לעשות שימוש בקפסולות של קפה – בהן הקפה מאוחסן ונשמר בצורה הטובה ביותר. הקפדה על כך תגרום להבדל משמעותי בטעם הקפה.

טמפרטורה נכונה היא המפתח

טמפרטורה לא נכונה עשויה לפגום משמעותית בטעם הקפה. מסיבה זו, יש להקפיד על יציבות הטמפרטורה של המים שבהם אנו עושים שימוש, ולשמור על חום מים שנע בין 92-96 מעלות. מאותה סיבה בדיוק, רצוי גם להקפיד למזוג את הקפה אל כוס שחוממה מראש לטמפרטורת הקפה, שכן כוס קרה מדיי עשויה לפגום בקרמה של הקפה – כלומר בקצף שנוצר מהאידוי שלו. הקפדה על אלה תסתכם בקפה טעים במיוחד, בעל שכבה דקה של קרמה בגוון חום-אדמדם למעלה.

המים עושים את כל ההבדל

רובנו לא מודעים לכך או נותנים על כך את הדעת, אך חשוב להבין כי גם איכות המים שבהם אנו עושים שימוש בעת הכנת הקפה, משפיעה משמעותית על טעמו של הקפה עצמו. מסיבה זו, רצוי מאוד לעשות שימוש במים מסוננים. מים כאלה לא יכילו טעמי לוואי כלשהם, אלא ידגישו את טעמו של הקפה עצמו ויסייעו להוציא ממנו את האיכויות הטובות ביותר שלו.

  הערבוב מיותר ופוגם בטעם הקפה

הדבר הראשון שרובנו עושים לאחר שאנו מכינים קפה, הוא להוסיף לו סוכר ולערבב אותו היטב. חשוב להבין כי שיטה זו של הכנת קפה, על אף שהיא פופולארית במיוחד, פוגמת בחוויית הלגימה מהקפה כיוון שהערבוב הורס את הקרמה שלו. אותה הקרמה אחראית לארומה המיוחדת של הקפה, כך שאם הורסים אותה – העניין הופך את הקפה לפחות איכותי וטעים באופן משמעותי. מסיבה זו, רצוי לשים את הסוכר כבר בהתחלה, לאחר מכן להוסיף את תמצית הקפה – שלמעשה תמיס את הסוכר ותתערבב עמו, ורק בסוף להוסיף את החלב עצמו. באופן זה, כל הרכיבים יתערבבו יחדיו אוטומטית, ללא צורך במגע נוסף, ויתמזגו לכדי משקה איכותי וטעים במיוחד.




 

כתבות נוספות


המדריך לרכישת גזיבו
בשנים האחרונות אנו רואים יותר ויותר את פתרון ההצללה שנקרא גזיבו. מהו גזיבו ואיך תרכשו אחד שיקיים את המטרות והצרכים שלכם מפתרון ההצללה? על כל אלו נדבר בכתבה הבאה.



אל תסתכלו בבלינצ'ס אלא במה שיש בו
הבלינצ'ס עצמו הוא מאכל פשוט למדי המכיל מספר מרכיבים בסיסיים: קמח, חלב, סוכר, ביצים, אבקת אפייה ושמן. יחד עם זאת מדובר במאכל אותו אוהבים רבים ברחבי העולם. אם כן, מהו הקסם המופלא של הבלינצ'ס? ובכן, זהו המילוי כמובן. טעמו הבסיסי של המאכל מספק מצע מושלם למגוון מילויים מלוחים ומתוקים כאחד. הנה מספר סוגי ...



צמודי תקרה – כיצד הם תורמים?
מנורות צמודי תקרה הם בהחלט אחת הבחירות הפופולריות ביותר של הישראלים בשנים האחרונות. ולא סתם, יש לכך שלל סיבות מצוינות.



חרוזים בסיטונאות – מה זה אומר
קיימים שני דרכים שונים לרכישת חרוזים: רכישתם בחנויות, או רכישתם בסיטונאות, בכמות גדולה ומגוונת. השימושים העיקריים של חרוזים הם: יצירה ואומנות, הכנת תכשיטים יוקרתיים, ותעסוקה יומיומית ומשעשעת. אז מה זה בדיוק רכישת חרוזים בסיטונאות?


 


עוד בהומלס

דירות ונדל"ן

דירות להשכרה

דרושים

דרושים

רכב

רכב יד שניה

יד שניה

יד שניה